Duža pauza

Blog po ko zna koji put pravi pauzu.  Ovog puta bi odmor mogao malo duže potrajati.
Ako bas želite možete me posjetiti na drugom mjestu. U medjuvremenu vas pozdravljam, selamim…. 

(dole ispod je dodatak dopisan 25.11. 2013)
Proslo je evo vise od pola godine kako nisam postavio ni jedan post, odnosno ni jednu staru razglednicu. Nekako dolazi vrijeme da se neke stvari sumiraju, saberu i oduzmu. Naravno koliko je to realno sa moje strane. Blog je u odredjenom vremenu odradio ono zbog cega je i pokrenut a to je da se malo vratimo unazad, kao vremenska masina, da vidimo kako je to nekad izgledalo. I to mozemo maksimalno oko 120-130 godina unazad. Prije toga fotografija izgleda nije ni postojala. Pokusao sam da pruzim sirok spektar fotografija i da  previse ne pametujem i da ja ne moram objasnjavati sta je sta i zbog cega je to tako nekad bilo, jer ja jednostavno i nemam neko veliko znanje. Srecom slika vrijedi vise od hiljadu rijeci pa se iz samih fotografija moglo dosta toga nauciti. Jedna stvar mi jos uvijek daje nadu u neko bolje sutra a to je da nisam na komentarima nalazio uvrede na racun ovog ili onog ili skoro nisam nalazio. Ja vjerujem u buducnost nase zajednicke domovine, ma kako je mi gledali i nadam se nekoj boljoj buducnosti.
Blog ce i dalje biti na raspolaganju onima koji ovamo dolaze.

Ja trenutno uzivam u nekim novim saznanjima i skoro neprestano ucim, sto i nije lako ali mi ne predstavlja neki problem za mojih evo 50 godina. Osjecam da sam pronasao put i smjer kojim trebam ici. Pomalo pisem ali se ne trudim bas previse na svojoj web stranici.

8 komentara

  1. Da dede”dobro rece covjek je uvjek u nekom traganja, dal sebe il je nasao sebi neku drugu zanimaciju. Ali je divan i poucan ovaj tvoj blog koji kako i sam rece*Da ove slike govore vise od hiljade rijeci. Sretno generacijo u novim pronalascima ♡♡

Komentariši